De gezelligste bordspelletjes? Kun je die online spelen? 

Veel mensen vinden het leuk om in hun vrije tijd gezellig een bordspelletje te spelen. Maar in een tijd dat de digitalisering toeneemt is het voor veel mensen makkelijker om een bordspel online te gaan spelen. Maar welke bordspellen zijn er dan te vinden die je ook gezellig op afstand met zijn allen online kan spelen? Lees meer over het spelen van online bordspellen in deze blog. 

Rummikub

Rummikub is een bordspel dat je ook online kan vinden in de vorm van een app op je tablet of telefoon. Dit zorgt ervoor dat je gezellig met je vrienden of wildvreemden je favoriete bordspel kan spelen. De app voor dit spel is gratis te vinden voor Android en iOS.

Risk

Ook van Risk is een onlineversie van het spel beschikbaar gemaakt. Met deze app kan je tegen je vrienden, familie of onbekende mensen spelen. De basis van dit spel is gratis, maar als je van meer functies gebruik wil maken dan heb je de mogelijkheid om het spel uit te breiden door items erbij te kopen. 

Monopoly

Een van de meest bekende bordspellen is natuurlijk ook online te spelen. Monopoly is leuk om samen met je familie, vrienden, kennissen of andere spelers te spelen. Dit spel is precies zo te spelen als het bordspel. Deze app is wel een app waarvoor je moet betalen, maar je kan er dan wel uren plezier aan beleven. 

Dit zijn een aantal spellen die zowel online als aan de achter tafel behoorlijk populair zijn. Zo zijn er nog talloze andere bordspellen te vinden die je dan ook online kan vinden.

Het een kan niet meer zonder het ander

Het internet wordt voor veel dingen gebruikt. En als het gaat om spelletjes is de onlinewereld nodig om de offlinewereld gaande te houden. Via het internet leer je alles over de nieuwe spellen die er uitkomen. 

Ouderwetse spellen krijgen online een hele nieuwe impuls. Waar het vroeger een individualistisch iets was om te gamen, is het nu net zo leuk en gezellig als het spelen van een bordspel aan de tafel. Het is nu mogelijk om online te gamen met je vrienden of familie, maar ook met mensen die je helemaal niet kent. 

Wat maakt online bordspellen spelen zo gezellig?

Online een bordspel spelen lijkt misschien niet heel gezellig, maar dat is het wel. Met alle technologieën van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om met elkaar te kletsen tijdens het spelen van een online bordspel. Hiervoor heb je dan allemaal een headset nodig. Maar niet voor je beurt praten hoor, anders raak je de draad kwijt tijdens het spel. 

Realistische grafische vormgeving van online bordspellen

De grafische vormgeving van de spellen van tegenwoordig is zo realistisch dat het zelfs zo kan lijken dat je zelf in het bord bent gekropen en over het bord heen aan het rennen bent. Hierdoor wordt het online spelen van een bordspel alleen nog maar leuker en gezelliger. Zo kan je op afstand toch nog gezellig met je vrienden en familie een leuk bordspel spelen. 

De gezelligste bordspelletjes? Kun je die online spelen?

Even ontspannen met een bordspel 

Zonder gezelligheid kan het leven best een beetje saai zijn. Maar wat is er dan allemaal leuk en gezellig om samen met je vrienden of familie te doen dan? Wat dacht je van heerlijk ontspannen samen een leuk bordspel spelen? Ben je wel een beetje toe aan ontspanning? Lees dan alles over hoe een bordspel je daarbij kan helpen in deze blog. 

Bordspellen spelen brengt verbinding

Soms denk je dat je je vrienden al heel goed kent, maar als jullie dan samen een bordspel spelen dan kan het ineens zo zijn dat je elkaar op een hele andere manier leert kennen. Het is een hele rustige en ontspannen manier om samen bezig te zijn. De rust die het brengt, geeft een nieuw elan aan de Carpé Diem betekenis

Carpé Diem en een bordspel

Als je een drukke week achter t=de rug hebt, helpt het spelen van een bordspel er heel goed bij om je een beetje te kunnen ontspannen. Je zult merken dat je de ochtend na het spelen van een bordspel wakker wordt met het gevoel dat je de hele wereld weer aan zou kunnen.

Betere communicatie

Als je samen een bordspel speelt word je ertoe gedwongen om met elkaar te communiceren. Wanneer je beter met elkaar kan communiceren kom je ook dichter bij elkaar. 

Even ontspannen met een bordspel

Fidget toys, de nieuwe rage 

Misschien heb je ook al kennisgenomen van de meest nieuwe rage onder het speelgoed? Deze rage heet Fidget toys. Nu zul je je wellicht meteen afvragen, wat zijn Fidget toys dan eigenlijk? Na het lezen van deze blog weet je meer over Fidget toys. Deze blog gaat namelijk over de nieuwste rage, de Fidget toys. 

Wat zijn Fidget Toys?

Fidget toys zijn oorspronkelijk op de markt gebracht om in je handen te hebben en er mee te kunnen spelen. Heten friemelen is zelfs zo dat het spelen met een Fidget toy een positieve uitwerking kan hebben op iemand die ADHD, OCD of ADD en autisme. 

Fidget toys tegen een verslaving

Het mooie van een Fidget toy is, dat het je kan helpen om bijvoorbeeld van een rook verslaving af te kunnen komen. Als je de gedachte aan een sigaret hebt zou je de Fidget toy in je handen kunnen nemen en er mee gaan spelen. Dit leidt de aandacht af van de drang om te willen roken. 

Welke Fidget Toys zijn er allemaal?

Er zijn heel veel verschillende soorten Fidget Toys te vinden. Als je op het internet gaat zoeken naar Fidget Toys heb je er zo verschillende voor je staan en kan je kijken welke de meest geschikte is voor jou.

Fidget toys, de nieuwe rage

 

Gezond snacken tijdens je spelletjes avond

Tijdens de spelletjes avond moet er natuurlijk wel iets te knabbelen op tafel staan. Voor de extra gezelligheid hoort date r gewoon bij. Maar als je regelmatig een spelletjesavond hebt is het verstandig om soms ook een gezonde keuze te maken in de dingen die je dan op tafel zet. Een chippie is dan iets wat je niet over kan slaan. Maar welke chips zou je dan moeten kiezen als je voor de gezondste chips wil gaan? Lees meer over de gezondste chips in deze blog. 

Chips is niet gezond

Chips is helemaal niet gezond, maar als je dan toch chips wil gaan eten, zorg er dan wel voor dat je voor de gezondste chips gaat. Zo zou je bijvoorbeeld Humus chips met zeezout kunnen nemen. Of de oven baked soorten chips.

Andere gezonde snacks waar je voor kan kiezen

Je zou ook voor paprikareepjes, Cherrytomaatjes en plakjes komkommer kunnen kiezen als je echt een gezonde keuze op tafel wil gaan zetten. Door dit te combineren met chips, toastjes of kaas en worst kan iedereen voor zichzelf kiezen voor welke keuze hij of zij wil gaan.

 Je moet dan natuurlijk geen dipjes naast de groenten neer gaan zetten, want dan is het eigenlijk meteen niet meer een echte gezonde keuze. 

Gezond snacken tijdens je spelletjes avond

Bezoek alle straten uit Monopoly online 

Bij het spelen van het bordspel Monopoly kom je langs allemaal straten die je kan kopen als je erop terechtkomt. Heb je er tijdens het spelen weleens bij stil gestaan dat e straten die op het bord genoemd worden allemaal echt bestaan? En hoe zij eruit zouden zien in het echt? In deze blog lees je alles over hoe je deze straten online zou kunnen bezoeken.

De straten in Monopoly

In het spel Monopoly komen allemaal verschillende straten voor die verspreid door heel Nederland liggen. Zo heb je bijvoorbeeld straten uit Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Rotterdam. Maar hoer zouden deze straten er dan precies uitzien? Dat heb je je vast wel eens voorgesteld. Hoe zou je deze straten allemaal in een dag kunnen bekijken? 

Online tour via Streetview

Heb je er weleens over nagedacht dat je al de straten die op het Monopolybord staan online kan gaan bezoeken via Streetview? Met Streetview kan je een hele tour maken en virtueel gaan wandelen door alle straten die je op het spel bord kan vinden. Na het maken van deze tour weet je bij het spelen van Monopoly precies door welke straat je aan het wandelen bent. 

Bezoek alle straten uit Monopoly online 

Online voetbal spel spelen 

Als je een echte liefhebber bent van voetbal, dan zul je vast ook wel regelmatig online een leuk voetbal spel aan het spelen zijn. Op het internet zijn verschillende spellen te vinden die je zou kunnen spelen. Maar ook op de game consoles kan je heerlijk een potje voetbal spelen. In deze blog lees je meer over het spelen van online voetbal.

Wat voor online voetbalspelen zijn er allemaal

Een van de meest bekende spellen die je online kan spelen zijn natuurlijk de jaarlijkse uitgaven van FIFA. De meeste gamers hebben wel eens een FIFA spel in hun bezit gehad. Naast de FIFA-games zijn er ook tekst based games te vinden waarbij je bijvoorbeeld allemaal kaarten moet verzamelen waar je dan weer teams mee samen kan stellen om vervolgens te gaan duelleren of aan toernooien mee te kunnen doen.

Kan je ook een vrouwenteam kiezen?

In sommige spellen kan je ook een vrouwenteam kiezen. Of je kiest ervoor om bijvoorbeeld de carrière van Jackie Groenen na te spelen in een carrière modus. In zo een modus heb je een speler gemaakt die je dan vanaf het begin gaat trainen en begeleiden, in de hoop dat deze een succesvolle carrière tegemoet zal gaan, net als Jackie Groenen heeft gehad. 

Online voetbal spel spelen